Brev

Hjælp ingen venner

Hejsa

Jeg er en pige på 13

og har haft lidt problemer med at få venner,

jeg har nogle få men passer alligevel ikke rigtig til mig.

Jeg er ikke den sociale type

– skal jeg adde nogle på sociale medier

og håbe på blive venner med dem eller hvad?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13. Jeg syntes at det ville være en god ide med de sociale medier men vis du ikke har det så fedt med det så syntes jeg at du skal gik dig omkring se om der er nogle drenge/piger der interesserer dig og så gik nærmere på dem og så måske en dag tak i kontakt med dem.
Håber jeg kunde hjælpe.

  • Ricki, Dreng, 13 år

Hej det ville være en god ide at få sociale medier men det er selfølgelig helt op til dig:)
Hvis der er noget du interessere dig for kunne du måske gå til det fx gymnastik,håndbold eller dans får så kan du snakke med nogen der kan lide nogle af de samme ting som dig
Og bare vær dig selv!
Held og lykke

  • Pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat