Brev

HJÆLP HVAD SKAL JEG GØRE

jeg har set min bedste ven kysse min søster
men min søster ville ikke have det

jeg sagde det til min ven og skældte ham ud,
men jeg ved ikke hvordan jeg bliver gode venner med ham igen

plzzzz hjælp

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Du skal gå hen til ham og sige “ det du gjorde var ikke ok… men jeg tilgiver dig og siger dette: vil du ikke nok være min ven igen, det var slemt det du gjorde men jeg savner dig” og så skal du huske at spørge din søster om du må for at være sikker på ikke at gøre hende endu mere ked

  • Bare sig det som det er, Pige, 12 år

Du skal enten lade ham være eller sige til ham at du gerne vil være venner med ham igen. Hvis du vil det så skal du ikke tænke på andet men hvis at du tænker “f5uck han udnyttede mig bare til at kysse min søster” så skal du nok ikke lige sige til han at det er det du skal gøre

  • Pigen med masser af problemer, Pige, 12 år

Hvis din ven ikke kan respektere din familie, syntes jeg på ingen måde det er dig der skal undskylde eller prøve at gøre det godt igen og hvis han alligevel var en af dine gode venner burde han os godt ku forstå situtationen og så ville det være ham der undskyllede til dig

  • Det her det klogt sagt, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat