Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Jeg har brug for hjælp med mine veninde

de alle sure på mig uden grund

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11 år.
Det lyder ikke så rart, men det lyder også som om at det måske ikke er de bedste venner nogen sinde.
Men du kan jo prøve at spøger hvorfor de er sure, og hvis de bare kommer med en ligegyldig grund så kunne du jo prøve at snakke lidt om alt hvad der er sket til en af dine, måske ikke så tætte men det kan jo altid blive en af dine gode venner? Eller bare nogle andre venner og se om det passer bedre til dig? 🙂

  • S, Pige, 12 år

Hej! Det lyder ikke så ret. Har du prøvet at spørge dem hvorfor de er sure på dig? Har selv været udenfor noget lidt lignende hvor jeg spurgte. De sagde det var på geund af at jeg skulle havde gjordt noget. Det viste jeg så at være et rykte. Hvis de ikke svare dig så synes jeg du skulle prøve at gå til en du stoler på.
Ved hvor svært det er at snakke med folk om men det letter virkelig. Det behøver ikke være dine forældre, helder ikke lære hvis du ikke føler dig tryg ved det. Hvis du har en storesøster kunne du snakke med hende om det. Hpber det løser sig. 😃

  • Pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat