Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hey, kunne nogen ikke lige hjælpe mig?

Hejsa.

Såeeh, jeg har en super sød veninde,

lige nu er vi bff, men jeg vil helst bare have flere gode venner.

Jeg ved ikke hvordan eller hvornår jeg skal gøre det,

så kunne godt bruge lidt hjælp…

Tak til alle på forhånd.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tak for alle svar. Prøver at snakke med hende om det. Jeg vil jo gerne bevare det samme forhold, bare ikke kalde det bff . Endnu engang tak, og tak til alle der giver og har givet mig råd.

  • Kh pigen der skrev dette brev, Pige, 12 år

Hej pige på 12. Jeg er selv kun 11 men er lige startet i en ny klasse og fik en rigtig god veninde. Problemet var bare, at jeg gerne ville være sammen med andre i klassen. Så jeg prøvede at sige lidt til mig selv: hver anden frikvarter med hende, hver anden sammen med de andre. Det hjalp lidt, og nogle dage var bare kun sammen med hende (eller de andre) Men prøv det! Og hvis hun så pludselig synes i ikke passer sammen fordi hun bliver jaloux eller noget så synes jeg enten i skal lave en lille gruppe (din bff og de andre) eller så tror du skal vælge 🙂

  • Anonym, Pige, 11 år

Prøv at snakke med din bff om det
Det kan være hun kan forstå det

  • Unicorn, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat