Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej med dig.

Jeg føler mig meget uden for.

Jeg kommer i skole og “glæder” mig.

Men så føler jeg bare hver gang jeg vil sigf noget

at de andre ikke gider at hører efter

og heller ikke mine “veninder”.

Forstår det virkelig bare ikke.

Har jeg gjort dem noget?

Eller hader de mig bare?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Tak for dit svar, det hjalp mig.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej😊
Det er aldrig rart at føle sig udenfor specielt ikke blandt sine venner og vendinder.
Jeg har også selv prøvet det, og har også selv været bange for om folk ikke gad at høre på mig, eller bare ikke gad mig. Men jeg er sikker på at det ikke har noget med dig at gøre og jeg er også sikker på at de ikke hader dig. Noget der virkede for mig var at virke mere interesseret i dem og spørger mere ind til hvad de havde lyst til, på den måde begyndte de også at spørge ind til mine egne behov/interesser, måske vil det også virke for dig. Jeg tror at det er helt normalt at føle sig udenfor, og jeg er sikker på at det vil gå over igen.
Jeg ved godt at det måske ikke var de mest hjælpsomme råd, men jeg håber alligevel at du fik noget ud at det og måske mere selvtillid. Held og lykke fra mig af💜

  • Elm, Pige, 15 år

hej pige. jeg har det selv sådan på min skole men jeg prøver hver dag om jeg ikke skal prøve at finde nogle nye venner det kan være ret grænse overskidene men det er sammen tidigt rart at få nogle nye venner find nogle der måske har samme intereser som dig eller bare prøv at snakke afviser de dig så prøv med andre <3 jeg hepper på dig søde.

  • Anonym pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat