Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har mistet min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Syntes du skal sige hvad du føler og simpelhen få hende til at forstå at hun laver en stor fejl. Sig du savner hende og sig til hende du gerne vil snakke med Hende. Og hvis hun ikke lytter må du måske bare give slip på hende og sig til hende af den dag hun indser at hun lavede fejl ved at vælge Dig fra og. Ville have dig igen er du der for hende og det vil du altid være.

  • Anonymous, 14 år

Jeg synes du sksl skrive til hinde

  • Catr, 9 år

Hej. Jeg forstår godt dit problem da jeg har oplevet det samme før. Som mange af de andre har sagt synes jeg at du skal snakke med hende (eller skrive hvis det andet virker for svært for dig) og snakke med hende om hvem hun er ”blevet”. Hvis hun ikke vil snakke eller hvis hun ikke vil ændre sig, så er der ikke så meget andet at gøre end at lade det ligge selvom at det virker svært, men tror dog at hvis du for eksempel minder hende om de gode minder eller ”fordele” ved dig (hvis hun virkelig var en rigtig veninde) at hun så måske kommer tilbage til dit selskab. ((:

– Pige på 12 år (;

  • Anonymous, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat