Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tror min veninde kan lide mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.

Jeg kan godt se at det er en svær ting at stå med.

Jeg vil nok sige at du burde fortælle det som det er: at du ikke er til piger, og at du ikke ser hende på den måde. Det er det bedste. Desværre ved jeg at det kan komme med en vis risiko for at hun kan blive trist over det, men da i er gode venner er jeg sikker på at hun nok skal komme over det. 🙂

Det er altid en bedre ide at fortælle sandheden end at lade som om du også føler sådan og så blive nød til at fortælle hende senere.

Held og lykke med dit dilemma 🙂

  • Karma, Pige, 17 år

Helt enig med Karma. Du skal så hurtigt som muligt sætte en samtale op og få understreget at i er rigtig gode veninder men ikke mere end det. Det er også vigtigt at understrege at hun bestemt ikke har gjort noget forkert. Det er helt almindeligt for piger i puberteten at rette seksuel interesse mod andre piger så du skal jo ikke udskamme hende. Men fortæl hende hvor glad du er for jeres venindeforhold og så er det ellers bare om at få foreslået nogen sjove ting i kan gøre sammen så i kan få repareret jeres forhold for som Karma skriver kan det sagtens være hun bliver trist. Men du gør hende en tjeneste ved ikke at lade hende håbe.

  • 1. g pige, Pige, 16 år

Homoseksuel er drenge der kan lide andre drenge,
Jeg tænke på du mener bisksuel,
Kig på om hun gør det lidt kæreste agtig imellem jer, om jeres forhold er anderledesend hendes andre forhold med vennerne..

  • :), Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat