Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gider hun os slet ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej piger. Nu er jeg på samme alder som jer, og har prøvet noget lignende, men jeg ved ikk helt om jeg har forstået ret, men i have en gruppe på 3 veninder, og i var også nogle af de populære, men nu begynder hun at gå med dem der går med makeup, og at dem hun går sammen med ikke rigtig kan lide hende, er det forstået ret? Først og fremmest kan jeg godt forstå hvis er blevet lidt kede af det over det, men prøv at snak med hende om det, det hjælper altid hvis man får snakket om det, så man ikke misforstår hinanden, håber det kan hjælpe jer ❤️

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej.
Forstår godt at I er kede/sure.
Men det kan være at I er vokset fra hinanden.
For det er for det meste ikke ens barndomsvenner man har tilbage når man bliver ældre.
Men selvfølgelig får man nye venner med tiden, men der falder også nogle fra på vejen.
Men en god ide er at snakke med hende.
Og gør det på en ordentlig måde så I ikke kommer op og skændes.
I skal prøve at forstå hinanden og respekter hvilke veje hver af jer i går.
Og desuden synes jeg ikke at I skal lade jer provokere af at hun går med makeup og at hun har fået menstruation.
For det første hun må se ud som hun vil og det samme med jer.
For det andet hun har ikke selv valgt at få menstruation før jer. Og I vælger jo heller ikke selv at få menstruation efter hende.
Men jeg forstår virkelig ikke hvorfor at det er sådan en big deal at hun går med makeup og har fået menstruation.
For der er mange i jeres alder der ikke har fået det endnu.
Så være ikke ked af at I ikke har fået det endnu.
Jeg siger det ikke af nogen ond mening.
Håber at mit råd hjælper.
🙂

  • PrøverAtHjælpe, Pige, 14 år

kære pige på 11 år, jeg og min veninde står i præcis sammen situation. Bortset fra at vores ven er en dreng. Vi var bedste venner men vi voksede vidst også fra hinanden i sidste ende. Det hele gik rigtig hurtigt selvom vi har privat at snakke med ham. Man får nye venner og Mister nogen på vejen desværre. Hvis i har prøvet at snakke med hende og hun ikke vil være venner, så må i prøve at komme videre. For sådan er livet.. det er lidt hårdt men kan kommer videre og kan ikke lave om på fortiden. Tror ikke menstruation og makeup gør en forskel, hendes ægte “jeg” kom bare frem. Håber det hjalp lidt.

  • hjælp, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat