Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Genert og fest

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej,
Rigtig mange har det præcis ligesom dig, du er ikke alene. Jeg plejer at snakke om fremtidsplaner, fx. spørg ind til hvilket gymnasiet de skal på, hvilken linje.
Man kan typisk mærke på folk om de vil snakker, og om de også er snaksagelige. De fleste er så nervøse, som dig.

  • D OG I, Pige, 15 år

Hej
Min storesøster skulle til sin første fest for et års tid siden og hun havde det præcis som dig det hun gjorde for at føle sig mere tryk så hun også var lidt mere afslappet og tog det meget roligere og kunne derfor også Beder slappe af mens hun snakkede med alle dem til festen det hun gjorde var at have en lille taske med med sin telefon så hun hurtigt kunne få fat på vores forældre, hun havde også en lille drikkedunk med i tasken hvis hun nu skulle blive dårlig og så sårede hun også For at føles sammen med en god ven rundt til festen hele tiden da hun kom hjem dagen efter var hun så begejstret at hun slet ikke kunne vente med at fortælle det hele til kl. var 10:00 hun var lige stået op og siden da har hun taget til en fest hver anden uge lige siden
Håber du kunne bruge mine råd og håber at du bliver mere afslappet til festen og må du nu have en fantastisk fest
Hilsen F H

  • F H, Pige, 11 år

Der er mange ting at snakke om, kender de nogen, fremtidsplaner, hvor er de fra, osv. Hvis du er meget bange for at har skabt en dårlig stemning, så kan du altid sige at du skal på toilettet, eller at du ser nogen du lige skal hilse på. De fleste mennesker er rimeligt snakkesagelige, så længe at du er venlig.

  • Lucy, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat