Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Genert

Hej jeg er en pige på 20

og er meget genert

og tør ikke være mig selv

og jeg hader næsten mig selv

for ikke bare at snakke

og ved ikke hvordan

jeg kan lade vær med

at være genert

Pige, 20 år
Svar fra andre

Børn

hej du,
Jeg har selv været virkelig genert. Det tog mig år at lære at “stoppe” med at være genert. Husk på at det er en normal føelse og det er helt okay at være genert. Det er i virkeligheden din hjerne der prøver at fortælle dig at du er i en uvandt situation. Du skal “bare” spring ud i det, for det meste bliver det bedre for hver gang du snakker med nogle, ikke nødvendigvis noget vigtigt men bare det du spørg om hjælp på stationen eller (vis du går på gym eller uni) deltager i gruppe arbejde er en start. Husk på at du skal være 100% der selv for ellers vil det ALDRIG føeles naturligt 🙂 håber du kan bruge det til et eller andet eller følte dig hørt. Du er pisse sej og vis der er nogle der skulle kunne, så det D I G!

KNUS<3

  • Det er bare mig, Pige, 21 år

Hejsa.
Jeg ved godt jeg kun er en lille pige i forhold til dig, men jeg er også genert, mediter, dans eller bare gør noget der gør glad, fx medister.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 20, jeg er en pige på 12, og jeg har også været vildt genert og usikker på mig selv. Det hjalp mig virkelig at “ give slip” og bare være mig selv. Jeg fandt nogle nye venner som jeg nu har virkelig mange af, det hjælper at have venner.
Venlig hilsen en pige på 12 der har stået i samme situation

  • Pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat