Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min venner forstår mig ikke

Jeg har en ven som er sød men er lidt irriterende.

Hvad skal jeg gøre

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Fokusér på hendes gode sider, og prøv måske at tage afstand fra hende, når hun er irriterende. Det kan måske få hende til ubevidst at stoppe med at gøre det, som du ikke kan lide.

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hey smukke. Lyder måske lidt hårdt men det er allerede en ting du kan lærer nu. Venner kommer og går. Du skal nok finde nogen venner der vil dig det bedste og omvendt

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Du bør altså først lige at sige fra. Det kan være at din veninde synes det faktisk er sjovt, men du skal altså behandles godt. Sig på en pænt måde at hun skal straks stoppe med det.

Ellers kan det være en løsning at fortælle dine forældre om hvad du har på hjertet. Dine forældre skal nok hjælpe dig på den bedste måde. Hvis det er på skolen det sker skal du snakke med din lærer og fortælle det så hun kan handle på det.

  • Pige 16, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat