Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Folkeskole bff ændrede sig

Hej.

Jeg går i gymnasiet
og i folkeskolen havde jeg en bedste veninde.

Vi går på samme gymnasium,
men hun ignorerer mig hver gang vi ser hinanden,
som om at hun skammer sig over at vi er venner.

Jeg vil gerne være venner igen,
eller som et minimum have hende til at sige hej til mig på gangene.

Pige, 17 år
Svar fra andre

Børn

jeg synes måske at du skal prøve at stoppe hende næste gang du ser hende og så lige tage fat i hende og spørge hvorfor hun gør det og om der er sket noget eller om der er noget galt.

Eller du kunne få dine forældre til at skrive til hendes og spørge om de ved om der er sket noget.

  • Dreng, Dreng, 12 år

Jeg er kun 13 år gammel, men jeg havde en lignende situation for noget tid soden. Min bedste veninde begyndte lige pludselig at snakke meget med en fra en anden skole. Vi skulle have nye klasser et halvt år senere. Vi kom ikke i klasse sammen, og jeg var grædefærdig. Da vi fol de nye klasser stoppede vi næsten helt med at snakke sammen, men nu her omkring halvandet år efter det hele startede er vi begyndt at snakke lidt sammen igen. Pointen er, at det kan være godt for dig at holde lidt afstand. Du kan føle hvordan det er at være selvstændig. Du kan få nye venner. Det kan være en god ting for dig. Måske bliver I gode venner igen, men hvis ikke må du fortsætte videre. Aldrig se dig tilbage.

  • Sabina, Pige, 17 år

jeg stod i en lignende situation for et par år siden. jeg ved ikke om der er sket noget imellem jer siden hun ignorere dig men det hjælper som regel altid at snakke med personen om det. det behøver ikke være sådan at i sidder og taler længe om det. alt du behøver er i virkeligheden bare at tage fat i hende en gang efter skole og fortælle hende at det ikke er i orden at ignorere dig. jeg gjorde det samme med min veninde dengang og det virkede i nogle måneder men vi gled fra hinanden og det må man også acceptere hvis det er den vej det går. men uanset hvad har hun ikke ret til at ignorere dig.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat