Brev

Føler mig udenfor

Hej jeg er en 13 årig pige

og jeg har nogen online venner.

Det er rigtig søde, og vi spiller tit

imens vi snakker over Discord.

De virker ikke som om de ikke kan lide mig,

men føler det fordi tit så når jeg åbner spillet

ser jeg at de allesammen spiller sammen,

uden at have skrevet noget som helst i gruppechatten vi har.

Så i dag blev jeg tilføjet til en gruppechat med alle dem

som havde eksisteret i lang tid, hvor jeg læste de gamle beskeder.

I de gamle beskeder var der Screenshots af nogen af deres samtaler

i nogen andre gruppechatter på Snapchat

hvor igen alle var med bortset fra mig.

Og de Screenshots var kun 1 dag gammel,

så føler mig rigtig uden for.

Jeg har dem alle på Snapchat og Discord

så forstår ikke hvorfor de bliver ved

med at lave nye gruppechats hvor de alle er med bortset fra mig.

Og jeg har ikke lyst til at spørge om jeg må komme med

fordi så ved de at jeg har læst de gamle beskeder

og de vil nok blive irriteret,

fordi der er nok en grund til de ikke vil have mig med,

men jeg forstår det bare ikke.

Har aldrig sagt eller gjordt noget.

De flestes kommer fra det samme land

og når vi snakker i et opkald

høre jeg dem tit snakke deres sprog hvor de nævner mit navn.

Jeg ved ikke hvad de siger men det er ikke rart.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejjjj
Jeg ved godt det kan virke ubehageligt men jeg tror du er nød til at spørge dem hvorfor du ikke er med, og hvorfor de bagtaler dig! Tænker gerne du vil vide hvad du har gjordt galt! Ellers snak med dine forældre, venner eller andre voksne om det!

  • CAT LOVER, Pige, 12 år

Hejjj,
Nu vil jeg ikke sige noget ondt. Men når man føler sig udenfor handler det ikke altid om, om man har gjort noget ondt eller sagt noget dumt til dem. Det kan sagtens bare være at de synes at du er kedelig, irriterende osv. helt uden du har sagt noget ondt.

Jeg vil ikke sige for meget af hvad de måske tænker om dig. Men jeg synes du burde spørge, og hvis det nu er at de faktisk ikke kan lide dig så meget, så er det helt op til dig om du vil beholde dem eller slette dem på din snap og discord.

Mvh A

  • A..., Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat