Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig svigtet af veninder

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg kan godt forstå at du føler dig uden for (som det ser ud til)
Jeg ved præcis hvordan du har det og har det også selv sådan (altså skal lige siges jeg ikke er bi)
Du kan jo prøve at sige det til dem for måske de ikke ved du har det sådan!
Hvis du stadig føler det og det ikke ændres lige meget hvad du gør kan du jo prøve at finde nogen andre(der er sikkert også mange andre søde piger i din klasse)

  • Mig, Pige, 13 år

Det kan være svært at være i en vennegruppe på tre, da der hurtigt er en som kan føle sig udenfor. Jeg er selv i en vennegruppe på tre, og har også tit oplevet at de to andre var sammen uden mig. Man skal huske at man nok også selv har været sammen uden alle var der. Men siden det er noget de har gjort gentagende gange her på det sidste, så vil jeg helt klart råde dig til at snakke med dem. Sig at det påvirker dig, og gør dig ked af det. Men husk du er god nok, og det har på ingen måde noget at gøre med udseende.

  • Anonym, Pige, 17 år

Min mor har altid sagt at det kan være svært at være tre og det må jeg give hende ret i. Jeg har oplevet nøjagtig det samme som dig. Vi var også tre piger (også bi) der var meget tætte og lavede mange ting sammen. En weekend spurgte jeg dem (A og B) om vi skulle være sammen men den ene sagde hun skulle besøge sin mormor og så blev der ikke til noget. Efter weekenden hørte jeg tilfældigvis fra A’s lillebror at hun da ikke havde besøgt sin mormor men sovet med B. Jeg konfronterede dem så og de indrømmede så og indrømmede også at de havde sovet uden nattøj. Jeg blev vildt ked af det og såret og jalux og det er aldrig blevet det samme mellem os igen. Jeg gjorde som “MIG” siger ovenover, vendte mig til andre piger i skolen og der var flere der gerne ville være veninder. Det kan du måske også gøre.

  • jeg er anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat