Brev

Føler mig kedelig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg var også udenfor det meste af min skoletid. Selvom jeg havde få venner følte jeg, at jeg var anderledes og upopulær, så jeg kender din følelse ud og ind. Du skriver, at du går op i film og at lave ting fra dem, hvilket ikke er hobbyer andre har. Til det vil jeg næsten garantere, at der helt sikkert er folk, der har lige præcis den hobby. Jeg kender faktisk flere, der går meget op i Star Wars. I dag findes der jo en masse grupper forskellige steder på internettet, så kunne det evt. være en idé at opsøge nogle grupper, hvor alle har det til fælles at have lige præcis den interesse? Jeg tror det kunne være rigtig godt for dig at opleve et fællesskab, hvor du ikke føler dig anderledes eller kedelig. Det fortjener vi alle sammen. Men det er også vigtigt at huske, at det er okay at være anderledes og okay at have noget man selv sætter pris på. Det er faktisk rigtig godt at gå efter det man selv kan lide og ikke kun lade sig styre af, hvad der er på mode og hvad andre synes er sejt at gøre. Det er også okay at være barnlig på nogle punkter, men det er vigtigt at huske, at det at være moden ikke nødvendigvis handler om at drikke alkohol eller tage ind på Strøget fx. men i høj grad handler om at interessere sig for noget og have selvindsigt. Nogle kvaliteter, som du har. Så måske er du ikke så barnlig, som du selv tror. Det vigtige er bare, at du ikke går og føler dig ensom. Det er derfor mit bedste råd at opsøge nogle grupper, hvor du evt. kan tage udgangspunkt i dine interesser. Jeg håber du finder nogle at lave en masse sjov med.

  • Pige, Pige, 18 år

Hej Dreng 14 år.
Jeg kender den følelse alt for godt. At ens venner møder nye mennesker og har det sjovt.
Jeg havde den følelse i lang tid, og det lyder åndsvagt, men jeg downloadede appen momio, bare for sjov, så jeg kunne møde nye mennesker.. overraskende nok, føler jeg mig mere bundet til de venner over internettet (og har mødt et par stykker), end dem jeg kender irl.
Ellers kan du gå på OmeTv og få folks snap, hvis du ikke er sart overfor de lidt sære typer, der kan være😂
Håber du kunne bruge mit råd til noget (:

  • Anonym, Pige, 13 år

Måske skulle du tænke på dig selv, og dine hobbyer istedet for andres. Altså du behøver jo ikke at være som de andre, og have de samme interesser.
Hvis dine venner også er udenfor har i jo hinanden. Ellers kan du jo altid prøve måske at finde nogle andre venner, som måske har de samme hobbyer som dig?
Syntes bare du skal gøre det du vil, og ikke gå for meget op i hvad andre laver. Det gør jo ikke noget at skille sig ud;)

  • Anonym, Pige, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat