Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig
Jeg har det på præcis samme måde som dig her for tiden. Jeg døjer med en masse problemer lige nu og en af dem er også ensomhed.
Jeg tror mange har det sådan her for tiden med alt den corona, eller har du også sådan før i tiden?

Jeg synes bare at du skal snakke med nogen om det. Det kan være din mor, far eller en anden fra din familie, eller du kan også høre din klasselærer ad, hvis det er én som du stoler på, om han/hun vil snakke med dig og give dig nogle råd og hjælp. At snakke om tingene hjælper altid det har jeg i hvert fald lært.

Du kan også hvis du ikke føler dig tilpas i klassen, høre dine forældre om du måske kan skifte skole. Jeg ved selvfølgelig ikke om det, er noget du tænker på, eller om det ikke er så slemt at det er noget du ønsker, men på den måde kan man få nye og gode venner. Hvis du måske går i 8 eller 9 kan du evt. tage et efterskole år. Der vil du i hvert fald få en masse nye venner. Bare vær tålmodig. Der er en kæreste/kærlighed til alle og der er også venner til alle. Og husk få tætte venner er bedre end mange ikke tætte venner. Find ud f hvad du elsker at lave måske er det at tegne. Så kan du gå til tegning og måde en masse nye mennesker som har den samme interesse som dig. Det samme på efterskole, find dine mennesker.

Håber det kunne hjælpe <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat