Brev

føler mig alene

hej! jeg er en pige på 13 som her på det sidste har fået 2 nye goder venner.

Vores venskab startede rigtig godt ud med at vi alle var meget sammen og hyggede os,

men her på det sidste har de lavet en masse ting uden mig og de ligger ikke engang mærke til det hvis jeg græder foran dem.

Jeg har prøvet at fortælle dem det (ikke helt direkte men med nogle hints) men det hjælper ikke.

Jeg vil helst ikke droppe dem da de egentlig er mine eneste venner

og jeg har rigtig svært ved at snakke med folk som jeg ikke snakker med så meget!

hvis nogle her ved hvad jeg skal gøre må i MEGET gerne hjælpe mig! <33

kh pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej Pige,
Jeg synes du skal tage en snak med dine forældre og få snakket om hvordan du føler, det kan være svært men det er bedst at komme ud med det og få lettet hjertet.
Du kan måske også prøve at kigge ud af og finde nogle andre at snakke med, og ellers prøv at fortælle dine venner om hvad du mener, så kan i prøve at finde ud af noget sammen.
Hvis du går til nogle fritidsinteresser kan du også prøve at snakke med nogle du ikke snakker så meget med. Ellers prøv ungdomsklubber der er der mange der ikke kender andre, der kan du sikkert også finde nogle nye venner <3 <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg synes du skal ikke græde foran dem, være stærk og snak med andre folk. Der er altid nogen man kan snak med. Lad være gå efter dem og lad dem kom efter dig.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Hey søde
Har haft det lidt på samme måde som dig. Prøv også at være sammen med nogle andre fra din klasse. Selvom man er rigtig gode veninder er det altså også okay man er sammen med andre mennesker.
Det kan også godt være lidt svært at være en vennegruppe på 3, så det er rart at man også kender nogle andre;) Og ik tænk så meget på om de laver ting uden dig. Ved godt det kan være fkn nederen, men du kan jo også lave en aftale en anden dag med en af dem eller nogle andre?

  • Emma, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat