Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene

Jeg har venner,

men det er ik altså

jeg føler at de gider at have mig med.

Fx idag, jeg var på vej hjem

og jeg møder så mine “veninde gruppe”

de skal den samme vej som mig, de går bag mig

men snakker ik til mig eller noget,

som om jeg var usynlig,

de skulle ud og shoppe

men de havde ik inviteret mig.

Det er sket så mange gange.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Flirt med drengene i din klasse så får du det bedre!

  • Jonas, Dreng, 16 år

Hej pige 12 år

Prøv at sig det til dem, det er ikke sikkert de ved hvordan du går og har det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige

Jeg har også følt mig ensom. Jeg har kun en ven, men en VIRKELIG god veninde. Da jeg følte mig ensom, skrev jeg en ærlig besked til hende, og jeg fik stor forståelse af hende. Hun undskyldte at hun havde været lidt væk på det sidste. Jeg syntes du skal skrive eller sige til dem hvordan du har det. Jeg tror virkelig at det vil hjælpe dig.
Held og lykke❤️

  • Dyrepigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat