Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg forelsket i min veninde

Hej allesammen jeg er en pige på 13 år,

Min veninde skrev til mig at hun godt kunne lide mig.

Jeg har aldrig været til piger så meget før.

Ved ikke om jeg kan lide hende rigtigt

eller om det bare er venskab,

men tror måske der er lidt mellem os.

Problemet er at hun også er vild med en dreng,

jeg dog ikke hvem hun bedst kan lide,

men er også bange for at spørger om kærester

hvis nu at hun bedre kan lide drengen,

eller at det bare er venskab.

Jeg vil jo heller ikke ødelægge mit venskab med hende.

Hilsen en forvirret pige på 13.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg tror ikke, din veninde vil være din kæreste. At kunne lide nogen er jo også noget, man gør blandt venner, men jeg forstår fuldt ud, du bliver forvirret.

  • Anonym

Lav fx en soveaftale med hende. I mørket under dynen får man tit snakket rigtig godt ud om alting. Der kan i jo så også få snakket godt ud om jeres sexualitet og føleser. Og så kan man tit afgøre ens egne føleser for den anden når man ligger tæt under dynen og mærker varmen fra den andens krop. Det har jeg ihvertfald selv oplevet. Og du skal ikke være bange for dine føleser, det er helt normalt. Pøj-pøj med det hele.

  • V, Pige, 14 år

Hej pige på 13 år. Jeg forstår godt din situation, men jeg tror bare at i er meget tætte venner( har selv prøvet det og opdagede at vi bare var gode venner. Hilsen pige på 14.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat