Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Falske venner?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14.
Jeg forstår dig 100%
Jeg har også haft mange venner igennem tiden. Enden har man falske venner eller sande venner og det er de sande venner vi helst vil have.
Der er mange af mine venner som bare lige pludselig ikke gad mig mere det kalder jeg for falske venner.
Det handler ikke om at have mange venner, hellere have få venner men sande venner isted et for en helt masse venner som bare skrider lige pluslige.
Måske har du prøvet, den følelse af at det hele tiden er dig der skal spørge om vi skal lave noget efter skole. Hvor man ikke selv bliver spurgt. For det har jeg prøvet rigtigt mange gange. Og det gør ondt, men du skal huske at du ikke er den eneste der har det sådan, der er mange som har det sådan.
Men du skal nok klare den du bliver bare stærkere af det og de sande venner skal nok komme lige pludselig.
Håber det hjælper lidt
Kh dreng på 16.

  • Daniel, Dreng, 16 år

Hey. Jeg forstår dig godt da jeg selv også har og har haft den følelse med mine veninder. Siden det er et venskab med 3 personer, kan det være møg vanskeligt! Jeg kan selv erfarer med, at der desværre altid er en, som føler sig uden for. Måske er det ikke bevidst, at dine veninder lidt hår fra dig, men igen du fortjener bedre. Ingen fortjener at have det sådan i et venskab. Jeg synes enten at du skal :

1. Prøve at få nogle nye venner, start måske til en sport eller lignende. Du ka.n måske også prøve, at snakke med en allerede eller flere eksisterende veninder.

2. Snakke med dine to bedste venner om, at du føler dig udenfor, og at du er bange for om de vil forlade dig. Den her mulighed er lidt vanskelig da de nemt kan sige, at de nok vil prøve at have dig mere med, men stadig forsætte mønsteret.

Håber det måske hjalp dig lidt❤️

  • Katten, Pige, 13 år

jeg går på en skole med pænt mange personer der er svære at stole på. Jeg tog på en lejr i sommers og har aldrig haft det bedre med mig selv.

Måske meld dig til en lejr? det behøver ikke være en specifik en men bare en der passer til dig

– C

  • C, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat