Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Får ven og veninde

Hej mere
Jeg kommer fra Iran og jeg er 13 år gammel.

Jeg har været i Danmark i 7 måneder.

Jeg går 7 klasse men jeg har ikke noget ven i skole og det er så ærligt.

Jeg græde heltid fordi jeg har ikke noget til snak med dem eller leger med dem

jeg vil gerne får noget ven, kan i hjælpe mig venlig.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej du, det er træls at høre men du er ikke den eneste jeg har heller ikke nogen venner i min klasse har kun 2 venner generelt som er fra tyskland og bor der. Jeg kan godt forstå at du er ked af det 🙁 men det skal nok gå måske kommer der nogen ellers er der måske også andre på skolen? Hilsen pige 15

  • Pige 15 kender det godt, Pige, 23 år

Jeg har heller ikke nogen .

  • Anonym, 13 år

Hej.
Jeg kender godt lidt til det med at være i et nyt land og skulle gå i skole, da jeg før har boet andre steder i verden i længere perioder.
Mit råd vil være at: hvis dine klassekammerater ikke gider dig, kan du jo også søge uden for klassen. Det kan være at der er nogle venlige folk i en af dine parallelklasser, eller måske find en sport at gå til efter skole. Der er masser af sociale aktiviteter rundt omkring hvis man husker at lede efter dem.
Jeg har boet i USA, hvor det var nemmest at finde venner ved at dyrke sport.
Jeg har boet i Norge, hvor det var nemmest at finde venner via klubber i fritiden.
Jeg har også boet i Rusland, hvor det var nemmest at finde venner ved bare at spørge folk om de ville lave noget.
Meget af det man kan gøre, gælder over hele verdenen, men prøv at se om der ikke er nogen i parallelklassen der vil være sammen med dig.

Noget andet er, at det kan være svært at samle modet til at høre sådan nogle ting. Hvilket er forståeligt.
Jeg har også selv været meget introvert, men jeg fandt en løsning.
Hvis der er noget jeg har svært ved at få mig selv til at gøre, så tæller jeg til tre, og så gør jeg det med det samme, lige meget hvad.
Det tager lidt øvelse i starten, men prøv at tælle til tre flere gange hvis det ikke lige lykkes den første gang.

En sidste ting: Det kan måske være at dit selvværd ikke er så højt. Men, du skal vide at hvor end seje dine klassekammerater er. Så er du mindst dobbelt så sej. Du kom til et helt nyt land for bare syv måneder siden, og er allerede god til et helt nyt sprog ud over dit modersmål. Hvor mange fra din skole kender du lige der har gjordt det? Nok ikke ret mange.

Konklusion:
Søg udad, der er mere i verden end bare din klasse.
Spring ud i det, bare fordi at du er bange for noget, er det ikke nødvendigvis farligt.
Du HAR noget at tilbyde andre, synes du måske ikke selv, at folk fra andre lande altid er SÅ spændende?

Jeg håber at jeg har kunnet hjælpe dig, dette har virket for mig, men det er forskelligt fra person til person.

Held og lykke.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat