Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine venner

Hej BørneTelefonen

To af mine virkelig tætte venner

er begyndt at hænge rigtig meget ud sammen

og det bekymre mig meget

fordi jeg er bange for at jeg er ved at miste dem

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år.
Jeg har selv været i begge ender af den situation du er i lige nu. Det er virkelig svært, og jeg ved og forstår også godt, at man ikke bare lige kan fortælle dem hvordan man føler og hvordan man inderst inde har det. Når det er sagt vil det være den bedste, og den nemmeste måde at gøre det på.

I og med at jeg selv har prøvet at være den som er begyndt at blive tættere med en, men ikke med en anden, ved jeg at det for mig ikke havde noget mod den person. Jeg savnede personen virkelig meget, men vi (mig og den anden veninde) følte aldrig at hun gad at være sammen med os, og at hun bare trak sig konstant. Det tænker jeg måske også kan være det du er endt i, da når man føler sig udenfor oftest trækker sig og dermed kommer til at blive holdt mere udenfor, uden at det faktisk var intentionen, hvilket ender i en ond cirkel.

Så hvis du føler at du har mod på at sige det, synes jeg at det er den bedste løsning for alle parter, men hvis ikke så prøv at interager mere med dem, og lad vær med at træk dig, så vidt muligt.
Du kan også prøve at sige det lidt indirekte ved at komme med små hentydninger hist og her, så det måske kommer til at gå op for dem hvad der er igang med at ske.

  • Anonym, Pige, 14 år

jeg er selv i samme situation lige nu så jeg kan bare fortælle dig at du kommer ikke til at miste dem så længe du ikke presser på fordi når man gør det så føler de sig presset og så gider de ikke en mere fordi folk leder efter folk der er nemme og de magter ikke det der med konflikter og problemer de vil bare gerne have det sjovt, men hvis det bliver virkelig slemt så helt klart snak med dem om det og forklar hvordan du har det med det men husk ikke at anklage dem for noget bare sæt spørgsmål til alt så som, jeg føler i er begyndt at trække jer er der nogen speciel grund til det? eller noget ligende.

  • hanne, Pige, 14 år

Nogle gange, kan man ende med at blive et tredje hjul, når ens bedste venner klinger bedre sammen. Det er svært, men det er jo ikke nødvendigvis sikkert at du mister dem på den måde. Det kan sagtens være at det ender med at i alle tre fungerer perfekt sammen som en smuk trio❤️ Jeg er selv i en trio, og det virker som om det går rigtig fint for os alle tre, og vi forsøger alle sammen at være ops på at vi alle føler os inkluderet.
Men det kan jo selvfølgelig gå den anden vej for dig, og måske vil du føle dig udenfor. Det kan gå begge veje og det skal du have i mende. Som mange af de andre har forslået, synes jeg det ville give mening at prøve at tale med dem. Du kunne også prøve at tale med en voksen, måske en forældre, da de altid giver de bedste råd❤️
Hvis det ender med at du bliver tredje hjul, hvilket er ærgerligt, så husk at der er mange mennesker i din klasse du også kan være sammen med. Nogen gange, fungerer en to-hjulet cykel bare bedst, så hvis det ender galt, må du prøve at observere de andre i din klasse og holde øje med om der er nogle andre som kunne være tredje hjul? Jeg ved det er svært, men i sidste ende bliver alt godt🥰 Og du kan også altid forsøge at tale med din lærer, men start med at tale med dine to veninder som udgangspunkt.
Jeg håber du får det bedre❤️
Massere af knus og kærlighed: Mig

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat