Brev

Ex bff

Hej
Jeg er en pige på 13 år og jeg har lidt af et problem.

Altså, mig og en pige (Lad os kalde hende Hannah) fra min klasse har været bedste veninder siden 2. Klasse. Problemet er bare at hun aldrig har varet særlig sød over for mig…

Jeg lagde selvfølgelig ikke mærke til det som lille men efter vi kom i 6. Klasse begyndte jeg virkelig at kunne mærke det.

Hun begyndte at droppe mig så hun kunne være sammen med de populære piger (fordi jeg åbenbart ikke var “sej” nok) og lige pludselig blev hun den her vildt populære pige som da slet ikke kunne være sammen med mig…

Da vi så kom i 7. Fik jeg det her mega store crush på en dreng fra klassen og vi begyndte at tale rigtig meget sammen ham og jeg. Men selvfølgelig skulle alle pigerne fra klassen (også Hannah) trække det ud af mig til en fødselsdag. Så lige pludselig vidste alle pigerne det.

Et par måneder senere begyndte Hannah så at flirte helt vildt med den dreng JEG godt kunne lide, (og hun har gjort det alle gange jeg nogensinde har haft et crush på nogen)… Og selvfølgelig blev mit crush så også forelsket i Hannah.

Nu er de kærester… Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre da jeg stadig har følelser for drengen? Og hvad med Hannah? Skal jeg bare ignorere hende eller prøve at blive venner med hende igen?

Undskyld det blev lidt langt

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Altså jeg syndes ikke det i orden hvordan hun Respekterer dig jeg syndes at du skał prøve at snakke med hende hvorfor hun bare lige pludselig valgte dig fra Og prøver at undgå dig og hvis det ikke hjælper så prøv at spørge en lærer om hjælp til at løse J’ers/dit problem og prøve også snakke med drenge om hvorfor han bare lige pludselig er Begyndt at kunne lide Nanna og ikke snakker med dig mere

Håber mit svare hjælp lidt Håber☺️ i får lyst J’ers problem og at du få nogle sød veninder som der respekterer dig Og være ligeglad med ham drengen hvis han ikke kan se hvor sød og positiv du er så bare drop ham hvis han hellere vil have Nanna❤️

  • Pige, Pige, 15 år

Hannah lyder som en “giftig” ven og jeg ville ærligt bare lade hende være. Hun lyder ud fra det her som en af dem der ikke kan tåle at man ignorere hende så prøv det. Bare lad hver med at se på hende, tal med hende og giv hende opmærksomhed. Ja, det er voldsomt hårdt at gøre det hvis du stadig holder af hende, men hvis jeg stod i din situation ville jeg prøve at ignorere hende. Jeg kan ikke love det virker.
Men også tal med dine forældre, lærer eller en anden voksen du stoler på, det er vigtigt.
Jeg undskylder hvis intet af det her virker og muligvis gør det værre, men du er ikke alene. Jeg tør vædde med at du er en fantastisk person der har let til at få venner og som folk nyder at være sammen med. Stol på dig selv💕

  • :), Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat