Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg ond hvis jeg tænker dette ?

Hej

Jeg elsker mine venner,

og jeg har været venner med dem i 5 år.

Men nogle gange tænker jeg på

om jeg skulle få nye venner

for jeg begynder og kede mig med dem.

Jeg har bare ikke andre end dem

for alle andre i min klasse tager snus og drikker

og det kan jeg ikke lide at være en del af.

Så skulle jeg prøve at få andre venner

eller bare prøve at få det bedste id af

at være venner med dem jeg er nu?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13!! jeg syntes slet ikke det er ondt at tænke sådan fordi du lyder som en sød pige på 13 så jeg syntes det er godt at du tænker fornuftigt og ikke begynder med at tage snus som 13 årig så jeg syntes godt du kunne prøve at finde nogen nye venner. du kan jo altid vende tilbage til dem igen

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej jeg har faktisk lidt det samme problem med mine venner men jeg prøver at lige så stille prøve at snakke mere med nogen andre men stadig være sammen med mine gamle venner for at se hvem jeg føler mig trykkest med

  • Pige, Pige, 12 år

Hejsa!,

Det er på ingen måde ondt at tænke dette,
da det er naturligt at have lyst til at distancere sig til sine venner – når de får andre interesser end en selv.

Jeg syntes ikke du skal droppe dine nuværende venner – men du kan jo sagtens finde nogle nye, samtidig med du er venner med de andre! 😄

Mega sejt du tør sige fra over for dine venners indtagning af snus osv. – det er en mega fed evne, at turde sige fra over for ting, og ikke bare gøre som de andre 💫

Håber alt løser sig! <3
– og mit svar var til hjælp 🤘🏽

  • Blå #, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat