Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg en joke?

Jeg er en pige på 15. Jeg går til boksning. De andre på mit hold har et meget godt fællesskab, mens jeg knap nok kan snakke med 2-3 mennesker. Jeg er begyndt med at føle mig meget utilpas omkring dem, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg føler mig som en joke og jeg ved, at de passivt gør grin med mig, hvis ikke foran mig. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre af mig selv omkring dem, og jeg er ved at blive træt af det. Det er for det meste piger, og selv som pige, er jeg ikke spor god til at snakke med dem.

Jeg havde fx. forstuvet min fod for et stykke tid siden men valgte at binde min fod, og tage til træning alligevel. En af pigerne spurgte mig hvorfor jeg stoppede hele tiden, og jeg forklarede kort hvad der var galt. Hun tog det som en joke, og laver nu stadig sjov med det. Det får mig til at føle mig utilpas. Det jo ikke engang fordi jeg sagde noget forkert.

Det var et kort eksempel. Jeg ved godt at det ikke lyder så slemt, men når man føler alle ser dig som en joke, så bliver det sværere at ignorere. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal tackle pigerne. Har i nogle bud?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 😊
Jeg går også til boksning, men vi har et super fællesskab 😀 selvfølgelig er der nogen som er lidt grrrr…. Men vi er kun 3 piger, så derfor har vi naturligvis et lidt stærkere sammenhold…. Du kunne jo komme og spille hos os, eller bare finde en anden klub… Vi er Vejle WEDALA, og der er vist pladser endnu…
Håber jeg var en hjælp😊

  • Bokseren, Pige, 12 år

Hej pige på 15, godt du skriver herind, det synes jeg er rigtig sejt.

Mit bedste råd er simpelthen, at du stiller dig op, og siger sandheden. Det kan være rigtig svært, men når du først har fået det sagt, vil de kunne se, at de ikke skal gøre grin med dig mere 🙂

Kh ow

  • anonym, Pige, 14 år

Hej modige pige på 15,

Jeg ville helt klart råde dig til at konfrontere pigerne med det. Det er så tit at der sker nogle dumme misforståelser der ender med at ødelægge det hele. Du kan tage udgangspunkt i hvad det er du ser uden at anklage dem, altså tage udgangspunkt i hvordan du har det uden at sige at det nødvendigt var deres mening at få dig til at have det sådan. Hvis det viser sig at de faktisk gjorde det med vilje skal du vide at det ikke har noget med dig at gøre, det er kun deres problem at de ikke kan finde ud af at håndtere deres problemer og derfor lader det gå ud over dig.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat