Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg en dårlig veninde, fordi jeg er jaloux?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er normalt at være jaloux.
Du finder sikkert også en kæreste.
Prøv at snak med din veninde om det💖
Mvh

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej
Forstår dig 100% – Men det er normalt at være jaloux, det er dog bare vigtigt den jalousi ikke tager ovehånd, for så kan man ende med at blive en dårlig ven/veninde.

Altså min lillebror har en kæreste, samt mange af mine venner har enden en kæreste eller en flirt. Jeg skam mega glad for at, de har fundet en person som gøre dem lykkelige osv. Men må også være ærligt, jeg skam også jaloux på dem. Det er ingen hemmelighed!!
Jeg siger enten direkte eller indirekte til min venner, når jeg er jaloux. Har også snakket med dem om det, for at jalousien ikke kommer og tager overhånd. For når den gøre det, bliver man bare en dårlig ven.

Så synes du skal tage en snak med dem, om at du er glad på deres vegne. At de har fundet kærligheden, men du skam også jaloux ind imellem. Fordi du ikke selv har fundet det endu, samt du føler dig alene. Når de måske er sammen med deres kærester eller snakker om dem.
Det bedste er bare snak med dem om det, for jalousi er normalt. Men det kan godt tage overhånd, hvis du ikke får sagt noget.

Held og lykke
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat