Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er i en gruppe jeg ikke gider at være i

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Det er godt du skriver og søger hjælp.
Det er en lidt træls situations du står i, og når det handler om grupper, er det svært at finde rundt i. Du har ikke lyst til at droppe “de seje drenge” for så at stå uden nogen venner overhovedet. Det er så forståeligt. Og det er sejt at du selv kan se, at det i laver ikke er i orden. Mit forslag ville være, at snakke med din lære eller bede dine forældre om at skrive til dem. Fortæl om hvordan du har det, og om de vil hjælpe dig ved at sørge for, at du fx kommer i andre grupper til skoleopgaver. På den måde vil du kunne snakke med nogle andre og opbygge nye venskaber, så du ved, at du har andre venner end dem fra din nuværende vennegruppe. Børn kan nogen gange være lede, så hvis din nuværende vennegruppe begynder at drille dig fordi du trækker dig, skal du snakke med dine forældre. De kan hjælpe dig med at håndtere situationerne. Hvis du synes at drillerierne tager overhånd, skal du bede dine forældre om at skrive til dine lærer at de skal holde lidt ekstra øje med klassemiljøet og den drengegruppe.

Håber mit svar kan hjælpe dig eller give dig ideer til, hvad du kan gøre. Håber du finder ud af det!!

  • Hej, Dreng, 18 år

Du kan snakke mere med dine forældre om det eller have en aftale med en anden i klassen og så sige at du ikke rigtig gider være sammen med dem der i gruppen

  • S, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat