Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det for tidligt

Jeg er en dreng på 13 år

og nogle drenge på min alder som jeg kender en smule godt

går altid rundt i byen og hygger sent om aftenen

og jeg synes at det er mærkeligt at jeg ikke gør det med mine venner

fordi jeg alligevel ikke laver noget selv.

Men jeg ved bare ikke om det er for tidligt

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, det er ikke for tideligt hvis du føler for at gå ud og feste eller være sent ude, hvis det er det du gerne vil så prøv at invitere dine venner ud til fest eller være sent ude osv… det er ik noget du Behøver at tænker meget over, hvis du er I tvivl om du vil skal du måske vente lidt, det er lige meget hvad andre tænker og gør, vare fordi fler tallet gør det skal du ikke føle dig presset til at gøre det samme.

  • En pige der gerne vil hjælpe, Pige, 14 år

På din alder var jeg også sent oppe og nogle gange i byen (Ikke for at drikke)

Jeg syntes dog det er for tidligt hvis dine venner Drikker, ryger eller tager snus, så syntes jeg du skal holde dig væk fra det

Rigtig god dag

  • sch, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat