Brev

En pige i klassen har det svært

Der er en pige i min klasse der er meget stille og har ikke nogle venner i klassen. Hun er er også begyndt at blive meget tynd og vi tror at hun har fået en spiseforstyrrelse.

Mine 2 bedste venner og jeg snakker tit om det og om hvad man kunne gøre. Min ene veninde mener at vi skal begynde at invitere hende ind i vores vendekreds. Men det er mig og min anden veninde ikke meget for.

Det skal lige siges at mig og hende den stille var venner i lang tid men hun behandlede mig rigtigt dårligt, så derfor valgte jeg at “slå op” med hende. Lige så snart jeg havde samlet mod nok til at prøve få nye venner (jeg er meget genert)

Jeg har selv ikke lyst til at være venner med hende igen pga den måde hun behandlede mig på. Men min ene veninde insistere på at hun skal være venner med os.

Jeg frygter at det vil ende med at jeg bliver tvunget til at være venner med hende igen. Men på den anden side er det jo heller ikke så godt at hun er så ensom og muligvis har en spiseforstyrrelse

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du behøver heller ikke være venner med alle. Men du kunne prøve at snakke med en voksen om det, fx. En lærer, forælder eller bare en voksen du stoler på.

  • Pigeher, 14 år

Hejsa!
Jeg tror der er en grund til at hun opførte sig på den måde hun gjorde da i var venner. Det var sikkert fordi hun havde det svært allerede den gang.
Jeg synes i skal invitere hende. Det tror jeg ville gøre hende rigtig glad. Ved nemlig selv hvordan det føles at være alene…
Tænk også på hvis det var jer der stod i den situation. Så ville i sikkert gerne blive snakket med.
Held og lykke 🎗️

  • Hende der kan relatere..., Pige, 13 år

hei
jeg har selv haft det på samme måde som hende pigen og tror måden hun behandlede dig på var fordi hun har det svært. i behøver ikke lukke hende helt ind i gruppen men sys i skal snakke lidt mere med hende og prøve at hjælpe hende med at få venner

  • pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat