Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dum ven

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 11 det ser ud som om du står lidt i noget rod. Men jeg står i den samme situation så mon ikke jeg kan hjælpe dig. Du siger du har to venner a og b ven a virker virkelig ikke rigtig som en god ven men du siger også at de aldrig gider at snakke til dig. Men jeg kan så sige med garanti at han så din besked. Men her er nogle råd som jeg håber du kan bruge:
1.tænk over om de er de rigtige venner for dig.

Men kan have mange gode venner men det er ikke altid de er de bedste. Så prøv og overveje om de er gode for dig når de behandler dig sådan.

2. Hvis der bliver værre så prøv og se om du måske kan prøve at snakke med nogle andre.

Hvis du kun har fx. En ven og den ikke gider dig mere så har du ikke nogen du kan snakke med om det kun dine forældre men ens forældre er ikke altid de rigtige at snakke om tingene med.

Men jeg håber du kan bruge min hjælp.
Kærlig hilsen en pige på 10

  • Pige, Pige, 10 år

Jeg ved det kan være svært når ens ven ikke gider at hænge ud med en selv mere. Men husk at du kan ikke tvinge A til at være venner med dig. Du kan ikke stoppe A og B i at være venner, det ville hvert faldt ikke være så sødt, hvis du prøvede. Nogen gange sker sådan ting bare, venskaber går i opløsning, man får nye venner osv.
Du er stadig meget ung og skal nok få mange nye venner hen af i dit liv.
Håber det hjalp.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er en ret træls situation du står i, men måske at det kunne hjælpe hvis du sagde det face to face til A. Så kunne det være at han havde en grund til det. Men som de andre skriver kan du ikke tvinge A og B til ikke at være venner.
Håber du kan bruge rådet.

  • Prøver at hjælpe, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat