Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dilemma

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Jeg synes helt klart at du skal snakke med dine veninder eller bare helt koble af fra dem. At være i en “toxic” vennegruppe er noget der tager så slemt på en, jeg snakker af erfaring. Jeg var engang i et toxic venskab og da jeg blev fri fra det følte jeg at en enorm vægt blev løftet fra mine skuldre, det var så befriende. Jeg ved godt at man nok ikke har lyst til bare ikke at være venner med dem for der er jo også nogle gode moments, men det lyder bare som om at de tror de kan behandle dig som second choice og det skal du ikke finde dig i! Så snak med dem og eventuelt find nogle andre at være sammen med❤️

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Det lyder lidt al la et problem jeg selv har været i.

At have en vennegruppe hvor det ene øjeblik, elsker de hinanden helt vildt højt. Hvor man er baghjulet, og føler sig udenfor. Og man ikke er deres første prioritet
– hvor næste dag hader de hianden som pesten, og sviner de andre til når man er alene med dem. Og lige pludselig deres første prioritet.
– men også at man selv skal tage intativ, for at finde dage man kan være sammen.

Få talt med dine venner, enten enkeltvis eller alle samlet. Fortæl hvordan du har det, og eventuelt tage en pause fra dem hvis det mugligt. Og find nogle andre at være sammen med, i et stykke tid.
– da en pause kan måske få dem til at indse, hvordan de har behandlet dig. Samt at du kan få mærket efter, om de venner egentlig har en stor betydning for dig. Eller om de fleste af dem, bare er venner uden yderligere betydning.

Man skal dog stadig huske, man ikke kan være den vigtigste for alle som du selv skriver. Men synes du skal først prøve at tage en snak med dine venner. Før du tager en pause fra dem.

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Hejsa
Det er et svært dilemma at være i. Jeg syntes det bedste for dig ville være hvis du også prøvede at være sammen med andre end bare lige dem. For hvis man hænger sig fast på nogen, og de til sidst smutter og/eller forlader dig, så gør det rigtig nas. Så husk også at være sammen med andre, eller helt stoppe med at se dem. Eventuelt kunne du rejse dig op og sige; jeg syntes det her er for dårligt. Ja de vil nok blive lidt sure men de er jo i forvejen ikke værd at samle på.
Hilsen Mig

  • Rådgiveren, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat