Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det går mig på nerverne!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år

Jeg har også prøvet noget lignende, havde en veninde som gjorde præcis det samme som mig og kunne li’ det samme som mig

Det er jo selvfølgelig irriterende.

Det kan være at hun føler sig usikker, på sig selv og at dine valg og dit look er enormt seje for hende så hun prøver at være ligesom dig, Og ligne dig

Jeg synes at du måske Skal sige det til hende at du synes det er irriterende at hun kan lide de samme ting som dig Og dit tøj?

Synes det er lidt over grænsen det med at farve sit hår blond fordi hun vil ligne dig

Synes ihverfald du skal sige det til hende

Hilsen anden pige på 13 år

  • Anonym, Pige, 13 år

Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro det var taget direkte ud fra tvserie Littlest Pet Shop. I sæson 1 episode 7 Russell Up Some Fun, er en episode der blandt andet handler om lige præcis det du oplever, der er endda en sang som hedder “Vær dig selv/vær som dig”, hvor to piger synger duet. Den ene synger om at den anden skal være sig selv, mens den anden pige synger, at hun vil være som hende.

Måske du skulle prøve at se den episode, kan være den kan give dig inspiration til hvad du kan gøre. Måske endda vise den til din veninde, bare se den sammen, også bagedger snakke om den, og spørger hvad hun synes om de to veninder. Måske hun på den måde kan se hun skal være sig selv, i stedet for at være dig. Måske I også kan få en snak om, hvorfor hun gør det samme som dig. Prøv at vær sød, åben og forstående overfor hende. Episoden ligger på Netflix med både dansk og engelsk tale. Håber det kan bruges. Du kan også søge efter den engelske udgave af sangen på YouTube, bare søg efter “LPS Be yourself” så skulle den gerne dukke op. Hvis i begge forstår engelsk, så se og hør det på engelsk 😊

  • Aura, Pige, 21 år

Hej, har næsten prøvet det samme og forstå 100% hvordan du har det, du kunne prøve at spørge hende og sige at du føler at hun vil have det du har og spørge hvorfor det lige er det du har, for måske er der en anden grund end at det er det du har, håber det hjælper🤗 hilsen pige på 11 år 🤗

  • Pigen der elsker at hjælpe andre🤗, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat