Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Den nederen veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14

Ud fra dit meget lange brev hvor du definerer tingene så fint. Og jeg kan sagtens relatere til det, for at sige det rent ud så kan jeg godt forstå at det ikke er særlig sjovt at ens veninde svigter en. Og det er så fint, at du har prøvet at give det et forsøg, men mon ikke du skulle prøve en ekstra gang og se om Eva ikke vil lytte og være sammen, hvis ikke det hjælper, og hun skuffer dig mere og mere. Så glem hende for, hun er ikke det værd at bruge tiden på, når hun har dårlig indflydelse på dig og finde nogle andre at hyggesnakke med ( mht. dit spørgsmål vil jeg ikke selv råde dig til at direkte konfrontere hende med at vælge i mellem jer, for det er muligt at hun kan reagere negativt, men først og fremmest er det op til dig 🙂 –
pøj pøj.
K den anonyme ❁

  • Anonymous, 15 år

Hey:)
For det første lyder det rigtig hårdt for dig at føle din veninde ikke gider dig mere. Som du ved ændrer mennesker sig og specielt når man bliver teenager! Måske har dig og din veninde brug for en lille pause fra hinanden? Det kan lyde rigtig svært at bare finde en anden men nogengange har man brug for det. En lille pause kan måske gøre rigtig meget så din veninde Eva begynder at savne dig? Kig rundt i din klasse. Der er sikkert så mange andre søde mennesker der kan blive dine venner? Eller måske nogen af dem fra parallelklassen? Find nogen andre du kan være sammen med imens Eva er sammen med Emma.. Måske er en pause bare lige det der skal til?

  • Unicorngirl, 15 år

Kære pige 🙂
Det kan godt være hårdt i sådan en situation som denne. Jeg har selv oplevet det, og det er pisse hårdt. Jeg tror bestemt ikke, at din veninde (Eva) gøre det for at være ond og tarvelig? Men når man er i denne alder som du nu er i, er det normalt at ændre sig – og vokse fra hinanden.

Jeg forstår godt, at det kan være ubehageligt – jeg har selv stået i denne situation, og trust me, det var pisse nederen.

Du har skrevet at i har snakket sammen, og at hun lyder til at være ligeglad med dine følelser. Hvad med at måske snakke med en lære om det? Mon du har en lære, du stoler, og føler dig tryg ved? Måske kunne det være en god ide, at du snakker alene med din lære først – så hun/ham kan få dig hjulpet hele vejen igennem, med at få forklarede hvordan du har det.

Men hvis du lige tænker dig om, føler du så selv, at Eva er en god veninde?
En god veninde burde at forstå dig, være god mod dig og sige fra, hvis hun ikke føler sig tilpas i et eller andet.
Din veninde har gjort det stik modsatte, hvad hun skulle!

HVIS hun følte sig utilpas i dit selvskab, skulle hun have fortalt det, og få det løst. Istedet for at bare gå hen til en anden, også fuldstændig glemme dig, ignorere dig og lyve overfor dig.

Ellers så syntes jeg bare personligt, at du skulle prøve at finde dig andre venner. Siger ikke, at du skal droppe Eva – men brug lidt mere tid på at få dig skabt andre venner. Hvis det ikke lykkedes i din klasse, så hvad med din paralleklasse eller evt. fritidsaktivitet?

HUSK, at det er din mavefornemmelse der er i spil!

Du ønskes alt muligt held og lykke i din fremtid, knus <3

  • Anonymous, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat