Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig til at håndtere mine venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 🙃
Jeg forstår din situation 100% Det lyder altså ikke rart at blive jaloux så tit, men husk det er ikke dig selv der styre din jalousi!! Endelig kan du ikke selv gøre for at du reagerer sådan, men det du kan gøre er at prøve at holde din jalousi lidt nede, prøv for eksempel når du kan mærke at din jalousi begynder at komme lidt, så prøv at snakke om noget der gør dig glad og som dine venner/inder også syntes er spændende? På den måde udskyder du din ubehagelige følelse hele tiden og måske på et tidspunkt går den så stille og roligt væk. Jeg tror ikke dine venner/inder syntes du er irriterende at være sammen med, men jeg tror måske ikke helt de forstår hvorfor du reagere som du gør i nogen situationer, måske du kunne fortælle dem det? Det med at du er begyndt at drikke lidt lyder ikke som en hel god ide. Har du tænkt over hvorfor du begyndte at starte? Jeg tror nok det hele skal går🙃😊

  • Energispreder, Pige, 13 år

Det kan være at du ikke har gang i så meget når du ikke er sammen med nogle venner. Så tænker man for meget over tingene, så prøv at find dig noget at lave. Det kunne være at dyrke motion eller øve på noget du kunne tænke dig at blive bedre til eller en helt ny ting. Ellers kan du prøve oftere at være sammen med nogen.

  • Anonym, Dreng, 18 år

jeg har en hemmelighed – jeg er heller ikke god til at holde på venner. hvis du kan mærke du er ved at miste dem så tæl måske til 10 . jeg ved ikke hvad der gør at du ikke er god til det. men lav nogle huske regler. fx tæl til 10 mindst fem gange og dagen
vh mig

  • me, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat