Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

knaldet med ven

hej

jeg ville høre hvad jeg skal gøre

har en rigtig god ven

som jeg har været venner med siden børnehaven

og vi har været knaldet nogen gange

og kan kun tænke på hende når jeg onaner

men vi er kun venner og har også en kærste

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Sig det til din kæreste, inden du laver mere, og vær ærlig over for hende. Efter det må du finde ud af dine følelser til din veninde, men først må du gøre det forbi med din kæreste, og sig sandheden, ligemeget hvor meget du ikke vil det.

  • Anonym, Pige, 15 år

slå op med din kæreste for det fortjener hun ik, og hvis du gerne vil have noget med din ven så spørg hende

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej Dreng på 16

Følelser kan være besværlige som teenager, og nogle gange tager man forkerte valg. Det aldrig til at vide hvordan ting ender eller hvordan andre har det, men her mit råd til dig:

Jeg ville starte med at slå op med din kæreste, hvis I altså ikke er i et åbent forhold. Hvis dine følelser og dit øje er for en anden person, fortjener din partner at få plads til at finde en der ser hende/ham, lige som du fortjener at være med en der kan lide dig.

Måske snak med din ven, lidt efter du har slået op. Hør om hun måske er interesseret i mere end venskab.
Hvis ja kan i komme sammen, hvis nej giver det bedre mulighed for at komme vidre og starte venskabet op igen.

Håber det hjælper lidt

  • L., Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat