Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Sig til din bedste ven at du føler dig udenfor

  • Anonym

hej jeg håber du ser det her brev fordi at jeg har prøvet noget lignede og vil hjælpe dig den måde jeg hjalp mig selv på jeg begyndte at tale extra meget til en af mine vineder hun havde taget og så lige pludselig tale meget til en anden af dem og bliv ved med det og så når en af de andre piger vil være med til at tale extra så tal også med dem og bliv ved med det og hvis det ikke virker så prøv at se hvad hun gjorde fordi hvis du gør det er der en støre chance for at du løkkes end hende fordi i var venner først og os nok bedre venner selv om du ikke føler det ønsker dig held og lykke fordi det kan tage tid

  • M, Pige, 13 år

Jeg synes det kunne være mega sejt hvis du tog en snak med den “kontrollerende” pige. Vi alle mennesker har grund til vores handlinger og måske hvis du spurgte ind til hvorfor hun ter sig som hun gør (selvfølgelig på en stille og rolig måde) kunne i måske finde en gensidig respekt hos hinanden ved at du står op for dig selv og at hun måske reagere med en forstående og nysgerrig tilgang.

Hvis du så ikke for noget ud af det ville jeg tage en snak med enten en lærer eller forældre, især hvis det påvirker din trivsel i skolen og udenfor.

En sidste ting hvis du vælger at snakke med enten din veninde eller den “kontrollerende” pige, vær åbensindet. Det kan være de slette ikke har lyst til at holde dig udenfor men at de måske synes det er svært at snakke med dig eller andet.
Det er vigtigt at forsøge at sige sig ind i andres situationer for sådan bliver du både klogere på din medmennesker og ikke mindst dig selv.

Håber den kan hjælpe!

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat