Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aldrig haft venner, måske er jeg irriterende?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde

Det lyder virkelig hårdt at føle at man mister folk, og tænker at man godt hurtigt kan komme ind i en destruktiv cirkel, hvor man bebrejder sig selv. Mon du kan følge det?
Det er virkelig vigtigt at du først og fremmest er en god ven overfor dig selv, og ikke bebrejder hverken din personlighed eller krop – fordi du er PERFEKT!

Et tip fra min side af er at prøve at glemme den her forestilling om at enten er man venner og ellers så er man ikke. Jeg ser på venskaber sådan at de følger det sted man er i livet – så i perioder snakker jeg meget med mine venner, mens jeg i andre næsten ikke har kontakt til dem. Det betyder ikke at de ikke længere er mine venner, for jeg ved at jeg altid kan række ud til dem.

I stedet for at spørge folk hvorfor de ikke er dine venner længere, så prøv bare at række ud til én ven og høre om personen vil ses. Nogen gange er det nemmest bare at være to. Så kan man snakke lidt dybere og du kan måske fortælle at du synes det er vildt svært at få venner.

  • Anonym, Pige, 16 år

hejsa, du skal aldrig være bange for at folk ikke ville være venner med dig pga din uddseende. Måske passer du ikke så godt sammen med dem? Jeg har lidt den samme følelse og du skulle måske prøve at starte til en sport eller tage til en fest for at lære andre at kende.

Jeg kan godt forstå at du bliver ked af det når de lige pludeslig stopper med at være sammen med dig. Det er deres tab<333

  • Anonym

hey 16 årige dreng.
det må føltes svært. prøv at spørger nogle f.eks. på Insta, youtube, tiktok, eller andre medier om de ved noget om hvordan man får venner og ikk tænk så meget over det. det er dem der vælger dig fra og ikke omvendt. du skal nok finde en rigtig ven der findes så mange søde både piger og drenge.

håber jeg hjalp 🙂

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat