Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Burde jeg holde mig væk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Bare ikke prøv “Lige en enkelt en” vær nu sød og ikke start med at ryge du kan ikke stoppe og du hader dig selv for det du får det dårligere når du ryger undtagen når du ikke ryger så ikke bare prøv en som jeg gjorde og hvis du gør så ikke start.

  • Andreas, Dreng, 16 år

Fuck det hvis du ved du ikke ryger så er det det vigtigste og du skal lade være med at prøve en cigaret fordi du kan risikere at blive afhængig min far var også ryger man han stoppede kold turker men lad vær med at prøv

  • Jason, Dreng, 12 år

Hej anonyme pige.

Jeg syntes helt klart ikke at du skal stoppe med at være sammen med dine venner fordi de ryger. Det er også ret synd for dine venner at de skal føle sig afvist af dig…
En af mine bedste veninder har også en masse venner der ryger. Og nogle gange lugter hun lidt af røg men vi ved alle sammen at hun altså ikke ryger, fordi hun for det første er sådan en sød og god puge og for det andet er hun også så viljestærk osv.
Og det er jeg sikker på at du også er<3

Og husk på at det jo ikke ændre på hvordan folk er bare fordi de er begyndt at ryge. Det er nok også en hård tid for dem og det er endnu en grund til at du virkelig bør være sammen med dem og hænge ud.

Knus en pige der kender det<33

  • Nyd livet;), Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat