Brev

Bør jeg finde en ny bedste veninde?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kære pige på 15 år…

måske har du ret og hun er ikke lige så bekymret og interesseret i jeres venskab som du er.

men jeg personligt en der selv har svært ved at tage kontakt med andre menesker. selv mine venner. det kan virke provokerende eller som om hun er ligeglad og det er hun måske.

men før du dropper hende helt så prøv at sige til hende på en diskret måde at du synes ikke det er provokerende at hun skriver og du synes det er fedt når hun starter samtaler <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg synes ikke du skal droppe hende. Men tag en seriøs snak med hende irl og fortæl det du er træt af. Så må du se hvordan hun reagere for måske er hun bare mere genert en dig. Men synes helt sikkert ikke jeres venskab skal fortsætte som det er nu.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hejsa!
Jeg har selv haft et lignende problem:
Jeg har en bedste veninde, men det er altid mig det tager kontakt. Når vi er sammen virker hun glad og synes det er hyggeligt. I lang tid var jeg ked af, at det altid var mig der skrev til hende – og ikke omvendt, da jeg følte mig utrolig afvist. Senere har jeg fundet ud af,at hun bare er utrolig genert, mon det også er det, der er med sin veninde?

Det er selvfølgelig en mulighed, at hun er ligeglad med dig…
Eller at hun bare ikke ser det som et problem, at skrive med andre imens. Måske har hun ikke rigtig forstået, at du faktisk føler dig lidt “svigtet/tilsidesat/osv.”

Mit bedste råd til dig er: Tag en snak med hende Irl. Find ud af hvorfor hun gør, som hun gør. Hun er sikkert slet ikke klar over, at hendes opførsel påvirker dig på en negativ måde.

Hvis hun er klar over det, men fortsætter alligevel – uden en grund – er hun ikke dig og din tid hver. En person der ikke vil dig det bedste, er ikke en person du skal bruge din tid på. Der er massere af fantastiske søde personer! Men i to skal nok finde ud af det!

  • Held og lykke, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat