Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver jeg udnyttet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kender det alt for godt. Hvis det var mig ville jeg sige: øøø havde vi ikke en aftale. På den måde ville hun forstå det og sette sig ind i at det er hårdt at føle sig ensom❤️👍🏼

  • Louise, 14 år

Hej pige på 14 år

Jeg forstår godt din bekymring vedrørende denne situation.

Først og fremmest ville det være en god idé at spørge dig selv om, hvorfor du føler at du bliver holdt udenfor? Der ville svaret være, som du skrev, at du ikke bliver inviteret til de tøseaftener din veninde laver med de andre. Så kan du spørge: “Hvorfor føler jeg mig udenfor af den grund?” Måske ville svaret være, at det er, fordi det er din bedste veninde, så du burde blive inviteret til sådan noget. Så kan du spørge: “Hvorfor burde jeg blive inviteret af den grund?” Og sådan kan du blive ved. Find ud af hvorfor dette egentlig er et problem for dig.

Du kan også prøve at se det fra et andet perspektiv. Hvis det var en helt anden person, som holdt denne tøseaften ville du sikkert bare tænke: “Hmm, okay, lyder hyggeligt nok. Det kunne jeg måske også finde på at gøre på et tidspunkt.” Så hvorfor skal det være anderledes bare fordi det er din bedste veninde? Det er ikke, fordi I skal gøre alting sammen, bare fordi I er bedste venner.

Men nu snakker du om, at I nærmest aldrig er sammen mere, så et er nok en anden situation, end hvad jeg lige har gjort ud af den.

Det bedste råd ville nok være at konfrontere hende og fortælle om dine følelser. Hvis du gør det, så sørg for at du får et svar, som du føler er sandheden. Hvis du ikke føler det er sandheden, så kan du spørge om der er andre grunde m.m. prøv at omformulere det en smule. Det vil nogle gange give bedre svar.

Du kan bede hende om at gøre det bedre, men du skal ikke glemme selv at prøve. Mange mennesker vil ikke acceptere at de måske selv er en del af problemet – i denne situation at du måske heller ikke prøver hårdt nok – så de vil sætte skylden over på andre omkring dem.

Hvis du ikke føler, at det bliver bedre, må du spørge dig selv om i egentlig er bedste venner. Det kan ske, at det faktum at hun nu er på efterskole gør, at I langsomt vokser fra hinanden. I ser ikke hinanden så tit, som I gjorde førhen, så I har måske ikke behov for hinandens selskab mere.

Det sidste afsnit kan lyde meget ondt, eftersom jeg ikke kender hele situationen, men det er sådan nogle hårde spørgsmål, man bliver nødt til at spørge sig selv nogle gange for at få det bedre. For at blive en mere lykkelig person, er man nødt til at erkende at der er et problem, og derefter arbejde sig frem til at løse dette problem.

Til sidst vil jeg gerne sige, at jeg selv går på efterskole lige nu, så jeg ved, hvor svært det er at se alle dem man gerne vil, når man endelig er hjemme en weekend. En tøseaften lyder som en fantastisk måde at se mange af dem. Derfor er det heller ikke sødt ikke at invitere dig, hvis hun rent faktisk gerne vil se dig. Så prøv at have det i baghovedet. Måske er I vokset så langt fra hinanden at du ikke længere er hendes første prioritet.

Jeg siger ikke, at det er sådan det er, men jeg siger, at det er en mulighed.

Jeg ønsker alt godt på din vej mod at løse dette problem 🙂

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg har også prøvet det før.
Da det skete, ville jeg ikke være sammen med dem for jeg følte at jeg blev holdt udenfor (jeg har to bedste veninder). Jeg ignorede dem, jeg følte det var bedst at tage en lille pause fra dem. Jeg talte slet ikke med dem eller noget andet, men det betød ikke at jeg savnet dem og jeg ville være sammen med dem. Altså det er stadig ikke løst mit proplem men jeg tænkte du kunne høre min side. Håber det får det løst.

  • Anonym pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat