Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver ikke behandlet godt af veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey, synes helt klart at du skal droppe din veninde og finde nogen ander

  • Pige14, Pige, 14 år

Jeg er selv i næsten den samme situation, og jeg tror du skal snakke med hende om hvad det gør ved dig når hun snakker sådan til dig. Så hun bedre kan forstå dig.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det her lyder nok en smule hårdt/ondt, men… Jeg synes personligt at du skal fortælle hende at hvis den opførsel ikke stopper så bliver du nødt til at stoppe med at være hendes ven. Tro mig, du vil ende med at få meget større problemer hvis du ikke giver slip på de dårlige venner mens du er ung. Hvis du ikke er klar til at give slip på hende, så spørg hende hvorfor hun bliver ved. Det kan være at hun har problemer derhjemme eller at hun føler sig ensom selvom hun er sammen med jer. Lad hver med bare at acceptere hendes svar hvis hun siger “jeg er kommet i puberteten” få et ordenligt svar ud af hende

  • Håber det bliver bedre snart, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat