Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedsteveninden hader hinanden

Hej BørneTelefonen,

jeg er en pige på 16 år.

Mine 2 bedsteveninder hader hinanden,
og kan næsten ikke engang være i rum sammen.

Hvis jeg er sammen med den ene, bliver den anden sur på mig.
Jeg kan ikke vælge en af dem fra, og har heller ikke lyst til at vælge begge fra,
da jeg har været bedstevenner med dem siden børnehaven.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hold en pause fra dem begge og se om de måske bliver bedre veninder

  • Choc, Pige, 13 år

Hej pige på 16 år.

Jeg synes, at du skal tage en snak med dem begge og sige at du har lov til at gøre hvad DU har lyst til. Hvis du vil være sammen med den ene, skal den anden ikke blive sur, fordi du må gøre hvad du vil.

Bare fordi de ikke kan lide hinanden, betyder det ikke at du skal tage parti. De må bare acceptere, at du er sammen med dem begge. Det er ikke deres beslutning at tage.

Hvis I er bedste venner, burde de heller ikke prøve at fortælle dig, hvad du skal gøre. Hvis de ikke kan acceptere det, må du spørge dig selv, om det er det værd. Er det værd at have dine to bedste venner sure på dig, i gengæld for deres venskab? Hvis det er hver gang du er sammen med den anden?

Jeg håber du får løst dit problem.

  • Anonym, Pige, 16 år

hej pige, 16 år
jeg tror at du skal få dem begge to samlet og tale sammen, finde ud af hvor de ikke kan tale sammen. i har jo været bedste venner siden børnehave så i kan nok godt finde ud af det hele

  • pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat