Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedsteveninde skriver grimt:/

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂
Kan godt se du synes det er ret træls det hun har sendt. Kan det mon være at der er en anden der har sendt det fra hendes telefon måske? Det havde jeg en lignende oplevelse om. Hvis ikke den mulighed virker realistisk, kunne det så være at du måske havde kommet til at gøre noget hun ikke lige synes om? Prøv at spørg hende ansigt til ansigt, for man kan let sige nogle ting som ikke er så svære som i virkeligheden. Man kan ikke se deres ansigt. Så aftal noget måske, og spørg ind til det. Måske en legeaftale?

Håber du kunne bruge mit svar <3

  • 🫶 C, Pige, 13 år

Hejsa
Det lyder virkelig ikke rart!
Jeg tænker på om du virkelig er helt sikker på at det er din veninde der har skrevet de beskeder til dig?
– Måske der er en der har taget hendes telefon
– Ellers har Snapchat været lidt langsom om at opdatere hvem der har set din story og det derfor måske er en anden der har skrevet det

Jeg synes du skal snakke med din veninde ansigt til ansigt:
Du kan fx sige:
“Jeg har fået nogen beskeder jeg blev rigtig ked af inde på Sendit, og da jeg så gik ind på min story var det kun dig der havde set min story.
Jeg blev bare rigtig bekymret for om det var dig der har skrevet de beskeder eller om det mon er en anden?”❤️

Selvom jeg godt ved at dette ikke lige er det tip du helst vil have vil jeg alligevel 100% råde dig til at snakke med en af dine forældre eller en lærer om det her!

For det første er det MEGA VIGTIGT at få snakket med nogen om det her hvis du er blevet ked af det.
For uanset om det er din veninde der har skrevet det her eller en anden er det under ingen omstændigheder i orden!

Jeg vil også foreslå at læreren tog en snak med klassen om hvordan man opføre sig på sociale medier så det ikke sker igen

Bedste hilsner😊

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej. Jeg har selv prøvet det her dengang jeg var 10 år og blev også mega ked af det. Hvis du har en god lære eller nogen du kan sige det til kan det måske være at du skulle snakke med hende/ham. Hvis du ikke har lyst til at sige det til andre kan du også bare selv spørge hende hvorfor hun gjorde det. Måske havde hun selv en dårlig dag og så kom hun til at skrive det. Måske ved hun ikke hvorfor at hun skrev det. Men husk at sige det på en sød måde og ikke vær sur selv om det er svært ellers bliver i måske uvenner det var det der skete for mig. Vh pige på 11 år

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat