Brev

Bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, forstår godt dit problem. Har selv lidt samme problem. Men selfølgelig er det bedste altid at tale med din veninde om det, fordi hvis hun, så begynder at rette op på sine fejl, og prøve måske at gemme dine tt. Så betyder det hun faktisk ikke er fake.
Måske kan du også høre det fra hendes vinkel.

Men det er jo måske lidt svært. Prøv måske at få nogle nye venner i klassen. Som du kan hænge ud med, så du ikke behøver at være afhængig af jeres tre venskab.

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg synes at du skal snakke med hende om hvordan du har det men du skal passe på har prøvet noget lignende og jeg ville ikke have at nogen kommer igennem det som jeg gjorde men prøv at snakke med hende

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære meget nervøse pige.

Jeg synes at du burde skrive/ringe/sige til din veninde, at du føler hun overser dig lidt. Og eventuelt fortæl hende om dine tanker, og om hvordan du opfatter det. (Men gør det med en pæn tone, på den måde undgår du uvenskaber).

Det kan være mega svært, det der med veninder.. Er de fake? Bagtaler de mig? Kan de ikke lide mig længere? Man har så mange tanker, men det bedste man kan gøre er faktisk at snakke med dem om det.

Du burde også snakke med nogle nye fra din klasse. Hvis det så viser sig at din veninde er fake, så har du andre du kan snakke med. Men hvis hun ikke er fake, har du stadig andre at snakke med.

Husk! Glem nu ikke de vigtigste personer i dit liv! (Føler du at hun er vigtigt, så glem hende ikke. Kæmp for hende)

Ønsker dig alt held og lykke i fremtiden med din veninde.
Kærlig hilsen sønderjyden.

  • Sønderjyden, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat