Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har det på samme måde, havede en bedste veninde som jeg altid var sammen med men nu er hun altid sammen med en anden.
Og nu er det som om jeg er kommet lidt uden for klassen.
Men ved ikke om du går til noget hvor det gør jeg fx. Og så kunne du måske være sammen med nogle af den.
Men ellers snak med nogle om det, hvis du kan så sig det til din mor❤️
Ellers spørg om hun ikke vil med hjem til dig en dag
Ellers sig det til en lærer, og så kan i snakke om det

  • Miiig, 12 år

Jeg har selv en veninde som er noget mere social end jeg, også da jeg selv ikke ved hvordan jeg skal snakke med mennesker. Jeg kan tit godt føle at jeg ikke er værdig for at være hendes veninde, men så når det alligevel bare er os to, er jeg glad og føler mig alligevel værdsat. Så bare prøv at være lidt alene med hende, I har det helt som I plejer, betyder det at hun ikke har glemt dig, hvis det ikke føles som det gør normalt, er der nok noget med at hun måske kunne syntes du er kedelig eller noget andet.
Og du siger at du ikke tør snakke med hende om dette problem, et venskab er ligeså besværligt som et forhold! Man skal snakke om ting, ellers kan man ikke blive bedre venner med personen.

  • Beckyyy, 15 år

hey det lyder ikke så godt har faktisk haft det på samme måde med min veninde, men jeg har fundet af at hun altid elsker mig selvom hun er sammen med andre hun vil måske også bare lærer dem og kende men selvfølgelig skal hun da stadig huske dig <3 hvis du er hendes bedste veninde fx hun kunne komme ind i klassen om morgnen og sige godmorgen det vil jo betyde hun stadig husker dig.
jeg synes du skal tale med hende om hvad du føler tror ihvertfald hun vil forstå dig, men tror bestemt heller ik hun har glemt dig <3 (:

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat