Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at sige nej

Hej

Der er den her pige inde fra paralle klassen som det bliver drillet enormt meget af hendes klassekammerater så hun er begyndt at være meget sammen med os og det er fint nok.

Men hvis man bare er en smule sød overfor hende så behandler hun dig som om i er bedste vendinder. Og hun er bare ikke specielt sjov at være sammen med. Men jeg ville jo ikke være nederen og sige nej. Men på den anden side har jeg ikke lyst til at sige ja.

Mine vendinder bagtaler hende enormt meget lige foran hende og jeg aner ikke hvad jeg skal sige til det.

Jeg har snakket med min mor og hun siger at det er godt at jeg siger ja men at jeg også nogle gange skal sige nej hvis jeg ikke har lyst.

Men jeg kan bare ikke få migselv til det.
HJÆLP

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige.
Jeg synes personligt selv, at du bliver nødt til at sige nej. Du skal selvfølgelig gøre det med god vilje. Jeg synes også du skal tage dig en snak med læreren.

  • Anonym, Pige, 13 år

sig nej hvis du ikke magter hende

  • Anonym, 16 år

Jeg synes det er sejt af dig at du tager dig af hende selvom du ikke kan lide hende så meget. Men forklar dine venner at hun ikke synes det er fedt og så måske kontakte en voksen om det. Men du skal også en gang imellem sige lige nu har jeg ikke lyst til at være sammen med dig måske senere eller en anden dag. Håber du kunne bruge svaret

  • Dreng, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat