Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at miste nye venner

Jeg er flyttede skole da skole året begyndte…
Og har fået 2 venner, de er meget sammen med nogle fra de andre fra 7. klasse…
De siger tit “Må vi godt være selv i frikvateret? Bare lige dette..”
Jeg siger jo ja, men de siger det oftere og oftere,

hvad skal jeg gøre for at blive ved med at have mine venner?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Der er også 2 piger fra min klasse der er begyndt at være mere sammen med hinanden og kun dem, snak med din lære, det hjalp mig lidt og hvis de er sammen med andre som du også er sammen med så spørg dem om hvordan de oplever situationen. Eller sig det til dem lige ud tro mig det vil hjælpe dig

  • Malibu, Pige, 11 år

hej, jeg er en pige på 10 år. jeg har prøvet præcis det samme som dig. Nogen gange vil mine nye veninder også gerne lege alene. Fin en pige fra en anden klasse og hver sammen med henne.

  • clara, Pige, 16 år

hej pige på 11 mine to venner er lige som dine men mit råd er at du skal bare sige det til dem fortæl dem at du følger de holder dig udenfor . hvis de stadig holder dig udenfor efter at du sagde det til dem så sig det til din lære eller far og mor

  • pigen på11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat