Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at jeg har bagtalt mine venner

Hej. Jeg er bange for at jeg har bagtalt mine rigtig gode venner, eller om jeg bare har omtalt dem.

 

Lige efter sommerferien startede jeg på en ny skole og jeg kender to som gik i den klasse jeg skulle starte i. Den ene er en af mine bedste venner og den anden er også en af mine rigtig gode venner. Min bedste kan vi kalde A og den anden B. En dag efter skole gik mig og B til stationen og vi talte om hvad jeg syntes om klassen. Jeg sagde at jeg syntes at klassen var god, men der var nogen i klassen jeg syntes var lidt irriterende, så vi begyndte lidt at bagtale dem.

 

Jeg ved godt det er virkelig dårlig stil og jeg fortryder virkelig at jeg har gjort det og jeg er ikke sådan som person. Jeg vil selv sige at jeg har okay god selvværd/selvtillid og jeg kan egentlig ikke lide at bagtale andre, men det tror jeg kom til at gøre her.

 

Efter vi havde talt om de andre i klassen begyndte vi at tale om A, fordi vi begge kender A. Vi begyndte at tale (omtalte) A, men så begyndte vi at tale lidt om pinlige historier og ting A havde gjort, og vi grinede lidt over det. (Jeg er bange for at vi gjorde det ondt).

 

Da jeg kom hjem begyndte jeg at blive bange for om mig og B havde bagtalt A, fordi jeg er virkelig bange for at miste A som ven og jeg gider ikke at bagtale andre, fordi det er virkelig dårlig stil og at man aldrig skal bagtale sine venner.

Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat