Brev

Bagtaler mig?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej det er rigtig dejligt at du svarer, men for at være ærlig har jeg ikke lyst. Vil ikke have kontakt med hende mere overhovedet og det eneste hun vil gøre hvor jeg laver en fejl er at tage kontakt til sin mor og så får jeg ballade.

  • Pigen der skrev beskeden, Pige, 13 år

Det er altid trist at blive bagtalt. Og jeg kan udmærket godt se din situation.

Hvis nu du har en god ven, som du kan stole på. Kunne du starte med at frotælle hvad der er sket. Hvis det ikke rigtig kan hjælpe dig videre. Så prøv enten at snakke med en af dine lærer som du føler dig tryk ved. Eller snak med dine forældre. De er der alle for at hjælpe. Og jeg er sikker på at det nok skal hjælpe dig videre.

Jeg håber, at mit svar kunne sætte dig lidt igang. Ellers er jeg sikker på at der er andre der kan komme med et godt svar.

  • Anonym, Dreng, 12 år

Snak med en anden ven og prøv at få hende til at gå med og sige hun skal lade være.

Eller snak med en voksen men bare rolig der er mange der bliver bagtalt.

Selv jeg er fordi jeg kommer fra et andet land.

  • Pige på 13 år, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat