Brev

At være social?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg har selv stået det samme sted som dig, da jeg flyttede skole. Jeg blev først en del af min klasse da jeg ændrede hvordan jeg så på mig selv. Jeg så mig selv som en akavet nørd som ingen gad og være sammen med, og det gjorde jeg havde svært ved at få venner. Men da jeg prøvede at ændre hvordan jeg så på mig selv, ændrede det mig faktisk. Jeg fik selvtillid, og så mig selv som en sød og klog pige med talent. Først der begyndte jeg at få rigtige venner. Men det var stadig en kamp at få selvtillid, og der er stadig dage hvor jeg føler mig som en akavet klodset taber, men det er vigtigt at tage det skridt for skridt. Vis din personlighed, og hvem du er, både de sårbare og stærke sider. Og selv hvis du fortæller en joke ingen synes er sjovt eller hvis der lidt akavet stilhed, så lægger de andre ikke lige så meget mærke til det som du gør. Hvis du kun fokuserer på dine fejl, så ser du kun fejl. Fokusér på det det du er god til, og så skal du nok få nogle nye fantastiske venner!

  • Pige med samme problem, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat